puppies hondjes

Symptomen zwangerschap hond

Symptomen zwangerschap hond

Hebt u een teefje in huis en vermoedt u dat zij symptomen zwangerschap hond vertoont? Let dan even op de volgende zaken.

Zwanger of niet symptomen zwangerschap hond kunnen uiteraard alleen maar na dekking van de hond.

Honderd procent zeker bent u na vaststelling van de dierarts. De buikpalpatie zal de symptomen zwangerschap hond bevestigen. Dit is het laten bevoelen van de buik. Dit kan pas een maandje na de dekking gebeuren. Een echoscopie kan na een maand de drachtigheid bevestigen en een röntgenfoto rond dag 45.

De dierenarts zal uw hond begeleiden naar de bevalling toe en u de beste adviezen geven. Heb je een verzekering voor je hond? Lees de polis dan goed na, soms kan hierin opgenomen zijn dat de verzekering tussenkomt bij de kosten die u oploopt bij het beheren van de zwangerschap van uw teefje.

symptomen zwangerschap hond

Tekenen van zwangerschap

Drachtige honden veranderen hun gewoonten door onregelmatig te gaan eten. Ze wordt aanhankelijker en gaat haar buik beschermen. Uiterlijk valt in de beginfase niets te merken. Andere symptomen zwangerschap hond is het groter worden van de tepels. Beharing rond de tepels en buik verdwijnt. Er kan wat afscheiding uit de tepels komen. Vanaf dan wordt de teef wat dikker.

De puppy’s ziet u bewegen na zeven weken. De symptomen zwangerschap hond zijn dan een terugtrekkend gedrag en het klaarmaken van het nest.