zwangere hond

Drachtigheid hond

Drachtigheid hond

In dit artikel vindt u de symptomen, de aandacht en de hulp van de dierenarts rond de drachtigheid hond.

Drachtigheid hondSymptomen

Is uw teefje zwanger? Dan heeft zij natuurlijk een reutje ontmoet. De drachtigheid hond zal niet meteen uiterlijke tekenen merkbaar zijn. Dit kan pas op 3 weken met een echoscopie en uw dierenarts zal rond 28 dagen kunnen voelen aan de buik of er puppies op komst zijn. Bloed- of urinetesten geven rond de drachtigheid hond geen uitsluitsel.

Een röntgenfoto kan rond de 45ste dag. Het zwellen van de tepels en het verlies van haar zijn duidelijke signalen? De ene hond zal rapper een buikje vertonen. Soms zie je in lig de puppies bewegen. Uw hond kan aanhankelijker worden, zich terugtrekken en op het laatste onrustig worden en zijn nest willen klaarmaken.

Aandacht

De drachtigheid hond doet de voeding niet aanpassen. Soms gaan teefjes wat minder eten. Op het laatste kunt u wat krachtvoer bijgeven. Een drachtigheid hond duurt gemiddeld 63 dagen, maar dit kan variëren naargelang de grootte van het nest. Een ontworming doet u best vlak voor de bevalling. Roep bij de bevalling enkel een dierenarts wanneer het mis driegt te lopen.